Когато си умрял
светът ще претендира за твоето наследство.
Милиардите причини
ще обясняват твоето отсъствие
и ще спорят с праха ти.
Във този миг ще си необходим
на всеки и на всичко.
Във този и единствено във този миг
светът ще чувства острата ти липса,
ще те ревнува от Смъртта,
ще иска да те приюти обратно
със закъснялата любов на отчаянието.
Когато си умрял
ще бъдеш най-щастливият от всички. -
По-близък и за близките
и за далечните по-мил.
Ще бъдеш центъра за миг
на краткия живот...
и праг на Вечността.
И спомен...току-що прохождащ.
Смъртта във този кратък миг
ще те сроди
със абсолютно всичко!
© Младен Мисана Всички права запазени