В душата ми е светло и тихо
спокойствие блажено ромоли
Словата се изнизаха на пръсти
а аз се влюбих, както никога преди…
Забравих, отдавна не съм млада,
но някак, ме обсеби смелостта,
а възрастта ми…дружка стара
иронично в гръб ми се присмя
Къде загубих си ума и …очилата
и чувството с което онемях,
не било прието, не по правилата,
на тази възраст да си слагаш грях
А някой сети ли се да попита,
сърцето ще приеме ли забрани
Страх ли… сякаш съм по жива,
готова да премеря сили с урагани
Чувството ми води ме в тъмата
към поредния ми жизнен водопад
Каквото и да стане… аз съм под дъгата
и няма сила да отложи звездния ми час
Предадох се на цялата ѝ власт…
На тази позабравена любов…
единственият верен наш компас
сочещ ни посоката живот
© Валя Сотирова Всички права запазени