Тежък идва всеки февруари...
Много често носи суета.
Ала твоят син велик, Българийо,
път пое натам, в безкрайността.
Беше тридесет и шест годишен,
беше рус, мъжествен, синеок.
Гробът му и днес таи се скришен,
с подвиг недостигнат и висок.
И наред с житейските задачи,
нека стигнем следния девиз:
като символ трябва да го тачим,
та бесилото да пусне жив филиз!
© Елия Всички права запазени