Посвещение
На Живодар от Тексас
Дали щастливата ти сватба
с камбанен глас Тексас ще радва?
Дали сватбар ще се намери
със песни да разтвори двери?
Дали след него, без подкана,
и други танец ще подхванат?
Дали ще трепнат твойте гости,
познали такта 7/8?
Дали?
Не знам, но аз съм искрен -
в деня на сватбата ти искам
да си припомниш там, че има
и друго скъпо - род, родина.
До булката, до теб - жениха,
на масата ще седнат тихо
дедите - с корени дълбоки -
мизийски, балканджийски, шопски…
Не пили още, закачливо
ще ви рекат без глас: “Горчиво!”
Живодар ДУШКОВ
© Живодар Душков Всички права запазени