Само ти танцуваш с грация на лебед.
Път са ти звездите, а небето - хребет.
Слънчева се гмуркаш, лунна се усмихваш.
Изгревно тревожиш, залезно утихваш.
Само ти умееш да плетеш с лъчите.
Кошнички от вечност - с шепот от тревите.
Люлякови клонки - с лист от трепетлика.
Лебедова песен - с дъх на перуника.
Само ти живееш, докато умираш.
В чувствата се лееш - в стихове извираш.
Скрита като притча - с мъдрост утаена.
Явна като пламък - в огъня родена.
(Търсач на бисери)
© Ясен Ведрин Всички права запазени