Не съм като онази малка птица,
сърцето си да пробода сама,
надежда грам, любов искрица
и с кърпени крила ще полетя.
За песни рано е, за хули късно,
не може птицата да бъде роб,
сърцето птиче в полет ще се пръсне,
не са за нея ни земя, ни гроб.
© Надежда Ангелова Всички права запазени