Потърси ме в стръкчето трева,
когато капчица надежда не остане!
Мен ще видиш в бисерна роса
квася ти душата суша да престане!
Потърси ме в пламъка горящ,
когато вярата ти се продъни в нищото!
Мен ще видиш в пукота ехтящ
ръцете ти да сгрявам край огнището!
Потърси ме в повея нежен на бриза,
когато любовта от теб си отиде!
Принцът мечтан у дома му да влиза,
дух ще помилвам отново да види!
Между двата бряга в залите учебни,
потърси ме когато загубиш приятел!
От троскот - коренища съм лечебни
във ръцете благи на духът церител!
Кладите небесни ще запаля с пръсти,
ако в мрак потъне твоята пътека!
Светулките искрящи ще вплета в къдрите
с фенерите си в пътя ти да светят!
Потърси ме в болка и тъга!
Потърси ме в радост и нега!
На земята долу - Потърси ме!
На небето горе сред звездите,
Потърси ме!
Просто, Потърси ме!
04.08. 2017 г.
© Todor Nikolov Всички права запазени
Интересни и различни са стиховете ти.