Виж как на сладко ухаят липите,
бодрост и свежест се леят навред –
с трепет вълшебен ти пращат звездите
моя далечен – сърдечен привет.
Искрено – чистия поздрав далечен,
мила госпожо, за тебе сега
пращам по случай деня ти рожден
с този невзрачен букет от слова.
С думи шаблонни и прости, но честни
аз ти желая, госпожо, сега
щастие, радост и мигове светли –
всичко прекрасно на тази земя...
© Христо Оджаков Всички права запазени