Позволи ми да те обичам.
Ала така, както аз го умея...
Да съм твоя, не се вричам.
Не шепна клетви. Не смея.
Аз в огън стъпвам и търпя.
Лицето в белези не крия.
Ала душата, нея ще спася.
Не е безгрешна. Орисия.
Грехът е в мен. Нали съм Ева.
Един ли камък изтърпях?...
Леки бяха, успях да ги поема.
Дълбоки рани нямам от тях.
Адът е страшен! Не отричам.
Ликува дяволът, че съм за там.
Изгарящо е, но го изричам.
Умра ли утре, мястото си знам.
Мълчи, позволи да те обичам.
Избрах така. Грехът е само мой.
Разбрах. На ангел ти приличам!?
Ангел бях преди... В съня твой.
(а) 04.10.2007
© Анета Саманлиева Всички права запазени
Поздрав и усмивка за всеки от вас.