Умислени руини от империи…
Срутени велики самомнения,
за глупостта човешка доказателства
и за мъдростта на тихия вятър.
Въздишащи останки от империи,
намек за крехка планета – руина,
някога наричала се гордо – Земя,
на прадедите ми била Родина...
© Росица Танчева Всички права запазени