,,Съединението прави силата!"
Формула на сградата там,
на нашата Родина, милата,
девиз, а мене ме е срам.
От хората всякаква рода,
пишещи там закони,
избрани уж от народа,
а дефектни, спукани балони.
Вземат от народа парата,
градят ли, градят щастие
там, в народната палата,
върху чуждото нещастие.
После свещи палят на светия,
дават лепта двойно
гузна съвест да измият,
да спят в разкош спокойно!
© Никола Яндов Всички права запазени