Празен лист. Дали не закъснях
да поискам прошка, да се върна?
Бягството от любовта е грях.
Може ли отново да те зърна?
Празен лист.
Празен лист. Какво да ти напиша?
Думите са, може би, излишни
щом в раздялата, далеч, не диша
чувство истинско от дни предишни.
Празен лист.
Празен лист. Безмълвната надежда
тихо стапя се, потъва в спомен.
Нито ред... Сърцето ми изглежда
ще върви по пътя си бездомен.
Празен лист.
Празен лист. Тъга и самота.
В тъмни облаци, без светлина
всяко утре ще е. За гръдта
нищо не направих... Тишина.
Празен лист.
© Асенчо Грудев Всички права запазени
като обещание за бъдеще.
Ще гори където е горяло,
и ще тичат пак реки и пътища...
С възхищение ръкопляскам!