Виж, слънчицето весело се смее,
а птичетата нови песни пеят.
И тъй щастливо пърха сърчицето,
че Първи юни днес е - Празник на детето!
Разпервам свойте мънички ръчички
и искам с обич да прегърна всички,
да дам подарък - с моята усмивка
звездичка от очите на една щастливка!
А после на децата по Земята
мечтите свои бързо ще изпратя,
че заедно по-лесно ще ги сбъднем,
с вълшебство детско всяка в цвете ще превърнем!
© Мария Всички права запазени