Празник ли е този ден?
Не, не е глупав въпрос,
че съм натъжен,
че само днес
политиците "ни" имат интерес
да се сещат за думата "независим",
а всеки друг ден търпим
чужди сили решения да взимат
и даже чужди войски да пристигат,
та независимостта ни да осакатят,
и то без дори да си платят.
© Георги Всички права запазени