Празник у Пелино
У Пелино има празник,
коджа народ се е събрал
и нане Вуте с дрипав задник
на мегдана е дошал.
На орото че се фане
до най-арната мома,
па нека чека стрина Пена
да се върне у дома.
Некой може да зарача
халба бира и кюфте,
он на секъде се свира
и не му е за сефте.
Но тая нощ пердах че има,
че го тепа стрина Пена
оти нане се прибира
от мегдано на колена.
Весели празници и умната с меракот, че иначе бойот ви е вързан у кърпе!!! :):):)
© Валентин Добрев Всички права запазени