29.01.2011 г., 13:41 ч.

Пред тебе е нощта 

  Поезия
545 0 1

Пред тебе е нощта

 

Пред тебе е нощта и ти си много тъжна.

Аз тръгвам, ти объркано ме гледаш,

оставайки сама за кой ли вече път.

Аз знам защо мълчиш, защо си бледа.

 

За срещите ни кратки ти дълго се приготвяш

и идваш разцъфтяла и красива.

Не знаеш ли, любима, че има и раздяла,

че винаги с почуда я откриваш.

 

Току що беше утро и беше светлина.

Уж толкоз ослепително блестеше,

а сякаш беше миг, по-кратък от въздишка.

Не зная и наистина ли беше.

© Георги Белев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??