1.08.2018 г., 17:58 ч.

Предчувствие 

  Поезия
239 1 1

Oпушено като угаснал фас,

сърцето ми ще се пропука
на иглен връх, димящ от страст... 
И всичко може да завърши тука. 

 

Ще хвърлям боб. И карти ще редя. 
За сламка ще опитам да  се хвана. 
Във чашата с кафето след това 
ще търся някакви нишани. 

 

Но под небето щом се строполя, 
там никой няма повече да види, 
потъна ли във кротката трева, 
че ще ме къпе дъжд от Персеиди.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??