1. Ябълка сладка
с поруменели бузи
падна в скута ми.
2. Вятърът свири
с тръстикова флейта
зимен рефрен.
3. Не сънувам ли?
Забравен от лятото
слънчев лъч трепти.
4. Отразените
в локвите тъмни стрехи
плачат за слънце.
5. Милион капки
със сребърни пантофки
танцуват. Вали.
6. Есента тупа
пъстрата си пътека,
чака зимата.
7. Настръхнал врабец
в тревожно очакване
гледа небето.
8. В бяла дантела
се облече земята
за зимния бал.
9. Сърдито броди
по тихите улици
зимният вятър.
10. Привела клони
и листа осланени,
умира роза.
© Генка Богданова Всички права запазени