И Бог създаде човека,
мъж и жена създаде
всеки със свойта си идентичност,
външна разлика и характер!
След много, много години,
човека реши да се намеси
в дооправяне на човека.
Мъже!
Еднакви бицепси,
еднакви плочки,
с еднакви бръснати кратуни,
в еднакви вратове забити!
Жени!
За тях думите не стигат,
като в калъп изляти.
Дали е Яна, Дана, дали Лилана,
Орнелия или Корнелия...
с две дини всяка,
но не под мишница,
а отпред изпонапъчила!
Това е с малко думи
външността,
а вътрешно, дали изобщо има?
© Румяна Щерева Всички права запазени