2.08.2024 г., 1:51 ч.

Предизборни страсти 

  Поезия » Гражданска
98 0 1

Пожарите в земята ни затихват
в попарени от огъня села
но страстите предизборни не стихват
в партийните объркани дела.

 

Отминаха години на протести
с надеждата за бъдещите дни
но не донесоха добрите вести
с които нещо да се промени.

 

Във парламента всеки ще разследва
но другите, не свои хора там,
за бъдещите изборни победи
по медиите ще говори с плам.

 

Да можехме отвън да си внесеме
съдии, депутати, прокурор
та да спестим това досадно бреме
на избор от един и същ отбор.

 

Но няма кой да дойде да спасява
държавата ни от самите нас,
историята времето си дава
да и дадем и ние своя глас.

© Огнян Железов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Едва ли,ако останат същите...Аз ще се втурна
    с ентусиазъм към предизборната им урна!
Предложения
: ??:??