Овчарче, прокурор, Сергей,
сокол и следовател - нъмбър уън,
си вързаха взаимен знаменател.
Крадец, послушник, негласна буква,
хитрец и в никакъв случай дупка,
поведоха народа на покупка.
На показ се излагат всякакви килоти
оцапани, накапани, насрани,
цените в рубли, долари, лири и догани,
прескачат се на цели бали
във сейфове, трезори,
от бедни, мрящи пенсии,
източени, кървящи в рани.
Но няма жалост, щом си плужек,
казва кака Масълце замезла -
на мъжа мезе отцепила
от държавната маса
с европейска баница
тъкмо днеска.
Така че засумти, нещастнико,
забий очи във всяко кутре,
разбий избила злост
и твойта кротост ще да бъде
звездата, дето си те води...
© Венцеслав Йонков Всички права запазени
http://www.svobodata.com/page.php?pid=532&rid=154