Когато се превърна във кошмара,
от който нощем се събуждаш;
когато всички снимки стари
изхвърлиш - че не са ти нужни;
когато се опиташ да се скриеш
в отломките на старо огледало;
когато наполовина се завиеш
с ергенското си старо одеяло;
когато, непривикнал с тъмнината,
се бориш с непознати силуети;
и слънчевото зайче от стената
в очите ти когато ти засвети -
тогава ще усетиш как в кръвта ти,
проникнала досущ като зараза,
проправя си към тебе бавно пътя
една любов, която ти предсказах.
© Мая Попова Всички права запазени