Казвах ти: "Ще дойде време,
когато любовта ни ще отмине!
И ще се гледаме от чужди, по-чужди,
безразлично разминаващи се сенки!"
Казвах ти: "Ще спреш да ме обичаш,
когато срещнеш новата любов!
И ще й шепнеш думите от мили, по-мили,
забравил за изгарящата ни любов!"
Казвах ти, но ти не ми повярва!
Сега не искам да повярвам аз!
Оказах се гадателка незнайна,
предрекла гибелта на нашата любов!
© Пенка Стоянова Всички права запазени