– Здравейте, Господине! Как сте днес?
– О, нещо кашлям! Май че е Корона.
Освен това ухапа ме и пес...
– А, лошо! Лошо! Дайте ми два бона
и ще ви излекувам...
– Ама как?
– Е песът ако ял е крак от коня,
е станал вирус смъртоносно як,
но аз лекувам всичко, за два бона!
– Но аз съм беден. И парите – кът!
– То всички бедни сме, но Господине,
Короната е също божи път,
от който всичко свърша със “Амин” и...
– Добре, добре. Ах, страшно ми гори
по раната! Поне ме превържете!
– Умира се от всичко без пари!
А вие ще платите ли, кажете?
© Деница Гарелова Всички права запазени