Прегрешение
1.
Потропване в тъмното.
Вратата разтваря дървени устни
и ме поглъща. Звън –
разпилени по пода копчета.
2.
Дрехите ми са мокри,
полепнали по кожата –
От дъжд ли?
От сълзи ли?
Краката ми са кървави
и с кървави стъпки съм белязала
каменния път.
Клепачите ми – горчиво-солени.
Косите ми – заплетени.
Ръцете – кални.
Любовта – отчаяна.
Любими, все още ли ме искаш?
3.
Целувки – горещ восък по кожата.
Удави ме в огън.
Измий раните с устни.
Задуши страховете с пръсти.
Утеши ме в тялото си.
Грешна ли е плътта, че иска
и нея някой да я обича?
4.
Утрото не прощава
на телата, преплетени пред погледа му.
Изпрати ме до прага
преди да съмне.
Отивам си с молитва в очите.
Пепелта от плътта ми –
жертва пред олтара на слънцето.
11.01.2006 г.
© Василена Всички права запазени
Много ми хареса!
Браво!