21.03.2015 г., 8:55 ч.

Преход 

  Поезия
247 0 1

Прохождаме, прехождаме.
Предаваме, продаваме.
Съдираме си кожите,
но вечно се надяваме.


Ръцете си не виждаме,
а гледаме зад хребета.
Очакваме на свиждане
патоци или лебеди.


Но бурените никнат,
земята каменее.
С трудности се свиква.
Дано да оцелеем.


Дърпат ни конците,
мислим, че танцуваме.
Пустинята в очите
не ражда съществуване.


В тунел сме се залутали
прегърнати от мрака.
За светлина сме чували,
прегазени от влака.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Май трябва да ни се подсказва накъде да вървим, че то, все не уцелваме пътя....
Предложения
: ??:??