2.09.2005 г., 20:49 ч.

Преход(ност) 

  Поезия
1044 0 2

                   ПРЕХОД(НОСТ)

 

Изтече август като мимолетна рима.

Септември кротко продължава кръговрата.

Преваля вече лятото. Неотвратимо

преваля също моето житейско лято.

 

След непразнуваната и невзрачна пролет

настъпи лятото – дъждовно, хладно, бледо.

Отделни топли дни с ефирни ореоли

за кратко сгряваха линеещото кредо.

 

Такъв бе досега, навярно тъй ще свърши

сезонът-връх, неизкачен от мен останал.

А после – тиха строга есен ще избърше

от паметта звъна на летните камбани.

 

© Атанас Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??