Прекрасна моя
В очите ти луната се оглежда,
оттам ме гледат хиляди луни.
Главата ти тъй тихичко се свежда
и сгушва се във моите гърди.
Прекрасна моя, прелестно момиче,
за мен си огън, нежност, зов.
За мен ти носиш пълни шепи
с нестихваща любов.
Горещо лято, пламнали зеници,
усмивка , радост и безкрай.
За мен ти, прелестно момиче,
превърна всичко в рай.
В косите ти се къпе топъл вятър
и носи полъх южен и нега.
Пред тебе, безнадеждно влюбен,
аз свеждам своята глава.
© Тонка Стефанова Всички права запазени
с обич, Тонка.