Отечество, ти си тъй чудесно
и хубост да намерим в теб е лесно.
Че сякаш каза сам Бог:
"Тук ще е най-красиво -
туй е съдът ми строг."
И дори в място необитаемо, диво,
какъв разкош в него сияе,
но кой оценява туй, кой го знае!?
И див звяр сякаш по го тачи,
а нима за нас нещо значи!?
© Георги Всички права запазени