26.05.2008 г., 9:57 ч.

Прекръсти се 

  Поезия
465 0 0
По пътя на едно обичане,
когато мислите се лутат в суетност,
прекръсти се, зарад грешното отричане,
че светът е плява от небрежна вечност.

Прекръсти и когато с мъка ме догонваш,
защото аз за обичане съм трудна.
Осмели се, за да ме докоснеш, неотронена,
защото аз със зората се събуждам...

... и когато понякога ме нямаш,
ти не вярвай във раздялата,
защото твърде вече съм отдадена,
защото оцеля във мене цялото...

И дланите когато са събрани,
аз съм в теб по-жива от сега.
А в спомените, скътани, отбрани,
аз те пазя като светиня, отвъд света...

Прекръсти се в своята молитва,
когато в нощта до теб заспя.
Бъди този, който Бога ще запита,
къде всъщност започва любовта...

Прекръсти се, за да скриеш в мен надежда,
да мога силна да съм в твоя ден.
Прекръсти се, аз в теб сега поглеждам
и кръстя се, когато чуя
да тупти сърцето ти до мен...





© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??