Някога бях черна птица
със изкаляна душа.
Слепи бяха моите зеници,
не летяха моите крила.
Някога бях клон изсъхнал.
Бях замръзнал водопад.
Някой във душата ми бе вмъкнал
само студ и вечен хлад.
А сега съм топла, жива!
Днес съм цялата Вселена!
Аз сега съм бяла самодива -
не светулка вкаменена.
Разлудувана съм - пролетна река.
Вече съм звезда в небето!
Само протегни ръка
и във тебе ще засветя!
Днес съм като топъл мед -
във сърцето ти потичам.
Тук, сега, във нов завет,
без ум и разум ти се вричам!
Изгори ме с поглед ням!
С мисъл ме повикай само.
Поведи ме някъде, натам,
където болката я няма.
© Миглена Цветкова Всички права запазени