Както се вика,
порасна му работата
на Варненския владика.
Духовните граници
на своето паство
замени с реалните
на богатството.
С тристата си автомобилни коня
стъпка всички църковни канони.
И осела Христов далеч задмина
с модел най-нов на лимузина.
И разживя се елитно по светски
стандарти,
демонстративно, сред свита
от собствени архонти.
И в светото присъствие
на Висшия клир,
сам Дяволът го препокръсти
от Кирил в Сатанаил.
© Вълчо Шукерски Всички права запазени