И ето преродени са всички поляни
в растеж и нюанси на пъстрота и цветя.
Май сложи в душите ни чудните краски
с еликсира любовен, от прашец и крила.
С шумолящия повей на чудния бриз,
със сребристата мрежа на дъждовните капки,
лятото плахо наднича зад небесната вис
хвърчилото опнало с благи препратки.
Постоянството чуждо е на майският бяг...
То е ту светлоносно, ту в облачни страсти
през омайващи звуци от птичия впряг
и безкрайните сладости на черешови страсти.
© Валя Сотирова Всички права запазени