Прераждане
Изсипва се от облака дъжда,
посипва ми косите - свеж и хладен,
и сякаш в миг дъждовната вода
превръща се във бяла морска пяна.
И улицата кална, и града
превръщат се във пясък, в морски замък,
във приказка красива, а света
разбива своето сърце от камък.
И чувствам как достигам до брега,
за моите невинни стъпки жаден,
тъгата скривам в морската вода
и бавно към звездите се отправям.
© Илияна Иванова Всички права запазени