Сънят прелиства вековете
и тайнствени врати отваря
към други светове.
Арена, гладиатор и жена.
Над тях вечерното небе
лилави сенки хвърля
и лунният седеф се сипе
над светлата им тайна...
А в някой друг живот
отново тръгват към безкрая,
загърнати в лилава тайна.
Там някъде - на времевия праг -
припламва пак пожарът.
Жена и мъж през вечността
към кървавите макове
на утрото вървят...
© Цветана Качерилска Всички права запазени
Да ви озарява вдъхновението!