23.08.2024 г., 21:28 ч.  

Пресътворява 

  Поезия
96 1 0

Една любов в сърцето ти отседна -

за кратко уж, но да си тръгне - не можа! -

Една любов - гальовноненагледна! -

Защото ти молитвено я задържа!

 

Една любов сърцато те окриля 

и в теб тупти, и празнично дивѝ те,

и ромолѝ, и ти шепти, и теб опила,

въздига те с възторг над висините!

 

Една любов живителносияйна

отеква в теб гръмовна и стремглава!

Една любов заветновсеотдайна

живее в теб и те пресътворява!

 

Една любов в сърцето ти гнезди! -

А ти я с по-голяма възмезди!

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??