20.09.2024 г., 14:25 ч.

Превръщане 

  Поезия
86 0 2

Ще стана вятър невидим,
за да докосвам страните ти нежно
или бриз лек шумолящ в утринта ти
галещ косите небрежно.
Ще бъда звездите в небето,
с най-ярката отгоре ще светя,
за да видя усмивката твоя
озарила докрай битието.
Ще бъда вълна във морето,
пенлива, зовяща и топла,
за да докосна свенливо,
всяка клетка от тялото... мокра.
Ще бъда най-прекрасното цвете
разцъфтяло в твоите градини,
роза с ароматна невинност,
вдъхновила твоите устни щастливи.
Ще бъда въздух... когато
през болката ... спрял е дъхът ти.
Ще бъда свещ във нощта ти
и лъч светъл прогонил страха.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??