При теб потърсих обич и утеха.
При теб потърсих ласки и уют.
При теб открих, което ми отнеха!
Прогони дългия, коварен студ!
От буца лед сърцето ми сковано
ти сътвори огнище с огън жив!
И като птица дълго в плен стояла
сега летя! И с тебе съм щастлив!
Обичай ме! Не искам нищо друго!
Обичай ме тъй, както можеш ти!
За кратък миг направи с мене чудо!
За кратък миг сърцето ми плени!
Без тебе аз не искам да живея!
Не искам и сега да бъда сам!
Обичам те! За тебе аз копнея!
Сърцето си на длан ще ти го дам!
© Георги Иванов Всички права запазени