Аз търся в твойте очи спасение
от моя страх, разяждащо съмнение!
Бъди ми ти прибежище в беда
и дом на моето успокоение!
Прикрий ме със ръката блага твоя
от острите стрели и устрема на боя,
що всеки мрачен ден
връхлита непрестанно върху мен!
И виж ти трудовете мои малки.
Старанията ежедневни жалки,
с които аз живота си градя.
Тях - моля ти се, Боже - освети,
не позволявай пак да рухнат моите мечти!
© Милен Личков Всички права запазени