Приказен сън
Сънувах те! Бе цялата във бяло,
така красива, толкова добра!
Лицето ти в усмивка разцъфтяло
и нежна като утринна роса!
Понечих устните ти да целуна
така желани, нежни като цвят!
Дали и утре пак ще те сънувам?
Безкрайно с теб щастлив съм и богат!
Ти си само сън. Една надежда,
една далечна, приказна мечта.
Една любов изпълнена с копнежи.
Желание, изплувало в нощта!
1987г-
© Георги Иванов Всички права запазени