29.04.2016 г., 21:24 ч.

Приказка с тъжен край 

  Поезия
461 0 0

Стана тя каквато стана,
мишка във капан се хвана.
Сложили и за примамка
някаква менте луканка.
Ех, че глупаво мишле!
Кой лунканка днес яде?
Само депутати тлъсти,
Премиер с широки пръсти,
кмет - лентяй със нов мандат,
поп от постите налят,
бизнесмен с квадратна шия....
Ти, мишле, не си от тия.
Не помисли ли поне,
кой от тях ще ти даде?
Те не дават на народа,
гледат личната изгода,
ала знаят, как в капани
гладен може да се хване.
Сбогом, мъничко мишле.
Ти опита я поне...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??