Посвещавам на Възкресението.
Колкото и силно да е злото,
и колкото душите да руши,
на кръст разпънато доброто -
в човека ще се възкреси.
Макар и болка да поражда,
в годините на Юди и Пилати,
надеждата отново се възражда -
вярата да бъдем братя.
Това е силата на светлината,
в душите мракът се стаи,
ще дойде време във децата,
ако не във нас, да победи.
Колкото и силно да е злото,
и колкото душите да руши,
историята е като колелото,
с любов се раждат добрини.
Петър Пацев
© Петър Пацев Всички права запазени