Приказка за "Лека нощ"
Ще те запомня
с огъня на твойте "ласки"
и нежността на твоята ръка,
със топлината на сърцето, от която
вулкан изригна на света.
Ще те запомня
с очите ти - близнаци езера -
омайващи и омагьосващи - бездънни,
събрали светлините на света
и там на дъното на тази пропаст
е изворът свещен на любовта.
Ще те запомня
с тялото ти на Диана,
недокосвано от поглед досега,
защото всеки дръзнал да го види -
пронизан е в сърцето от стрела.
Ще те запомня
и като икона в олтар ще те положа
в най-светлото на моята душа,
и ден, и нощ на нея ще се моля,
за да е вечно жива Любовта...
© Аластор Всички права запазени