Усърдно принцът търсеше подслон,
че ненадейно вятър зъл задуха.
Заряза го и расовият кон,
когато каза: "Брат,... аз бях до тука".
Валеше изведро. Какъв късмет!
Прогизнаха му долните гащета.
С ръждясъл меч ще продължи напред
през девет планини та чак в десета.
Там имало принцеси (не една) -
сестрички три - все хубавици първи.
И трите давал техният баща
ако юнак спокойствието върне.
Че Хала най-неканена дошла.
Заселила се тя до язовира
и правела беля подир беля -
ту тока, ту водата да им спира.
Как святкаше небето - огнен змей,
но принца зърна къщичка превита.
Реши, че може там да се загрей
с бутилка вино, сиренце и пита.
А къщичката, както всеки знай,
законно притежава баба Яга.
Но стара е и вече сложи край
със лошо да се бърка в'всяка сага.
Сега си има Wi-Fi и таблет -
сърфира, сериали не пропуска.
Със принца завъртяха мохабет -
разискваха живота до закуска.
"За к'во са ти, бе момко, три моми?
С помади само няма да им смогнеш.
Я, помисли и Халата вземи -
е, грозничка е, но ще се замогнеш."
В дилема страшна момъкът заби.
БабЕто право, май ще се окаже.
Фантазия - да имаш три жени,
но само за нощта това ще вАжи.
А денем - маникюр, прически, грим,
обувки, тоалети, пъстри фусти...
Главата му пропуши с яко дим
и твърдо се реши, че ще пропусне.
Захвърли меча с прясната ръжда,
просъхналите гащи си надяна.
Набра набързо дъхави цветя
и тръгна смело Халата да сваля.
© Деа Всички права запазени