26.09.2014 г., 11:56 ч.

Приспивна за момичета 

  Поезия
693 0 10

Спи момиче. Тя, нощта,

колко си самотна - знае.

И отметнала коса,

нещо си мечтае.

Сякаш шепне вън дъжда -

казва нещо много тихо.

И дантели от вода,

над града разплита.

Спи, сънувай, не мисли!

Съмне ли се - ден ще бъде.

И сънят ти, може би,

утре ще се сбъдне.

Утре мъртва самота

вече ще погребват дните.

Остави го вън дъжда -

нека си разплита...

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??