Слънчо засрамен към хоризонта се усамоти.
Погледът ми отегчен полета на птичка проследи.
С копнеж загледах природната оперативка.
Земя и Небе се сливат - миг на блажена почивка.
Гледка, скъсваща оковите на деня рутинен
и всичко се потапя в ярък цвят - рубинен.
Подсказка за „Стоп" пряко от небесата,
да спра да бъда роб на суетата и тълпата.
Душата ми от зелена премена възхитена.
Мрачна мисъл в миг сразена и опиянена.
Жадно отпивам от еликсира на живота.
Сърцето ритъм нов избира и захвърля хомота.© Нели Всички права запазени
Много ме зарадва.
С много обич.