Приятелството, казват, не е всичко,
приятелството, казват, е до време.
Щом полза няма веч' от теб човекът,
захвърля те и никак не му дреме...
И тук готова съм да споря безрезервно,
че с теб открихме се през бурята на времето.
Животът спъваше ни, лъжеше ни шеметно,
но нищо между нас не се промъкна.
Споделяхме и радостни моменти
(това най-лесно е, тук някой ще просъска).
но в сивото и трудно ежедневие
посрещахме и с трудности се сблъсквахме.
И не веднъж готова аз да падна
ти идваше, подаваше ръка.
С думи чисти, истински и често люти
изправяше и караше ме пак да полетя.
Лъжите хорски виждаше маскирани,
открито се изправяше пред тях.
"Не се меси в моята пътека,
сама избирам своя път!"
Открито и без страх споделяш и съветваш.
Опора даваш, нищичко не искаш.
Човек си ти и искаш по-човечен
да бъде всеки в този свят на кал!
© Диана Бунева Всички права запазени