27.04.2005 г., 21:09 ч.

Признание 

  Поезия
863 0 1

         Аз не мога като поетите

         да изписвам елейни слова...

         Мога кратко и сърдечно

         да ти кажа ей това:

         Ти си радост в битието,

         болка в радостта...

         Звезда пленителна в небето,

         за да е красив света...

         В света, в който съществувам,

         аз искам тебе да те има!

         Да ме сгряваш с любовта си,

         дори и в най-люта зима...

         Прости ми, ако стихът лиричен,

         описващ любовта ми жарка,

         не е така благозвучен, мелодичен

         като вълшебните сонети на Петрарка!

© Валентин Кабакчиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??