ПРИЗНАНИЕ
Жабка Кекерица,
местната певица,
след залез, привечер
солираше в концерт.
Тя не видя Щърка,
който се навърта
често край реката
с мисия позната.
Сам-сама остана
нашата Жабурана.
Избягаха всички
в малката рекичка.
"Браво!" - каза Щърка
и със клюн пребърка
на брега тревата
за плячка богата.
Лекичко подхвана
Жабка Жабурана,
високо я вдигна -
никой не я стигна!
© Йорданка Цонева Всички права запазени