- Ти беше всичко,
на което се надявах:
пулса на звездите,
биле омайно,
крилете на пеперуда,
шепота на листата,
мисъл безсънна,
виното на съдбата.
- И ти беше всичко,
което исках и чаках:
усмивката без причина,
целувката сладка, .
лъчите на слънцето,
песента на щурчето,
нектара във зрънцето,
сиянието на небето.
- И сега си всичко,
на което се надявам:
глътката въздух,
земетръса в душата,
сълзата бисерна,
очите на щастието,
съкровена молитва
и мое причастие.
- И сега си всичко,
което исках и чаках:
дъхът на лавата,
вечното лято,
мигът на желанието,
пожара на устните,
мечтание сбъднато,
вкусът на чувствата.
- Вече си всичко,
на което се надявах:
моя втора душа,
по пътя към Рая.
- Вече си всичко,
което исках и чаках:
мое второ сърце
и любов необятна.
© Илонка Денчева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »